Wederom prachtige wagens en groepen tijdens de Grote Optocht in Prinsenbeek. foto Janet Olde Wolbers
Wederom prachtige wagens en groepen tijdens de Grote Optocht in Prinsenbeek. foto Janet Olde Wolbers

Carnaval vanaf eerste minuut één groot feest (foto's)

Cultuur carnaval

BREDA - Wat een verschil met carnaval vorig jaar. Toen vroor iedereen haast vast aan de grond, moest de sneeuw van de kleren geveegd worden en was het bibberend wachten op de volgende wagens. Deze dagen is het puur genieten bij de optochten in Ulvenhout, Princenhage, Breda en Prinsenbeek, tijdens carnaval 2011, waar de maanden durende voorpret tot een hoogtepunt kwam.

Het was sowieso feest. Want wat een zonnetje al niet kan doen aan het humeur van de carnavallers. In Breda was het vanaf de officiële sleuteloverdracht groot feest. De burgemeester deed met zichtbaar plezier de leiding van de stad over aan Prins Lucius d'n Aller Irste om vervolgens zelf de polonaise te openen.

Iets daarvoor waren de kinderen in Prinsenbeek al aan hun ereronde (foto's Kinderoptocht Prinsenbeek)door het dorp begonnen. Dat deden ze met verve. Enorme bouwsels, flinke groepen, waardoor Boemeldonck zich voorlopig geen zorgen hoeft te maken over de toekomst.

In Breda was het ook zaterdag al bal, met de optocht door de Haagse Beemden. Een kleine ronde, maar de pret was er niet minder om, getuige de foto's.

Nadat het feest zaterdagavond zonder wanklank, zo meldt de politie, verder ging tot in de kleine uurtjes was het zondag tijd voor een reeks aan optochten. 't Aogje, Ulvenhout, Bavel en natuurlijk de Grote Optocht van Prinsenbeek, waar traditiegetrouw enorme bouwsels zich net tussen de huizen door wisten te wurmen. Tot groot genot van de vele tienduizenden toeschouwers.