Politie vindt actie pizzamanager GeenStijl

Politie

BREDA - De politie is niet enthousiast over de actie van de Bredase pizzamanager Aziz Rachid. Die tipte afgelopen week GeenStijl dat zijn iPhone gestolen was. De site plaatste camerabeelden van de dief.

“Wij adviseren zeker niet om beelden en dergelijke voor aangifte op internet te zetten”, zegt een woordvoerster van de politie. “Liever doen we dit in overleg met de slachtoffers voordat we de beelden plaatsen. Want de dader is zijn privacy kwijt doordat dit eeuwig op het net blijft.”

De gestolen iPhone uit de New York Pizzavestiging is, ondanks de ‘reclame’ die ervoor is gemaakt, nog niet terecht. “Ik ga vanavond aangifte doen”, zegt Aziz Rachid, manager van de pizzatent. De politie denkt niet dat de aangifte zin heeft. “De dader ligt al op straat, daar kunnen we niks meer mee. Nogmaals, we hadden liever eerst overlegd”, aldus de woordvoerster.

Tot oplossing van de diefstal heeft het nog niet geleid. “Nee, ik heb de gouden tip nog niet binnen helaas”, verzucht de manager. Op zaterdag 5 maart werd de bedrijfs-iPhone op klaarlichte dag gestolen terwijl de eigenaar achter even bezig was. Als reactie heeft hij de camerabeelden naar GeenStijl gestuurd die hebben opgeroepen uit te kijken naar deze man.