Afbeelding

Naaktfilmer minderjarige weer in vrijheid

Nieuws

BREDA – De rechtbank in Breda heeft woensdag een 30-jarige Sprundelaar die wordt verdacht van het filmen van een minderjarige naakte jongen op vrije voeten gesteld. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De verdachte werd vorige week al aangehouden, maar het OM ziet geen belang om de man langer vast te houden. Volgens een woordvoerster was daar ook onvoldoende grond voor.

‘De politie Midden en West Brabant hield de 30-jarige man op maandag 7 maart aan en tot op heden is uit onderzoek niet gebleken dat de man nog meer kinderen heeft gefilmd of dat hij ontucht heeft gepleegd met kinderen’, aldus de verklaring van het OM.

De man wordt verdacht van het heimelijk filmen van een 13-jarige jongen die naakt te zien is in de badkamer bij de man thuis. De jongen verbleef in een voorafgaand weekeinde bij de verdachte die als vrijwilliger voor een jeugdzorginstelling in West-Brabant actief is.

Er zijn aan de vrijlating van de Sprundelaar voorwaarden gesteld die verband houden met het voorkomen van herhaling. Zo moet de man verplicht in behandeling en mag hij zijn werkzaamheden als vrijwilliger en werkzaamheden met kinderen niet voort zetten.