foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Clubraad NAC: 'Alle wijsheid aan de financiers'

NAC

STEENAKKER – Het grote wachten is begonnen. Vrijdagavond maakt directeur Ed Busselaar bekend of de financiers bereid zijn NAC uit de financiële slob te trekken. Clubraad voorzitter Sjoerd van Fessem: “Ik vrees slechte voorwaarden.”

Donderdag werd de Clubraad, het supportersorgaan van de voetbalclub, geïnformeerd door Busselaar over het reddingsplan dat van zijn hand komt. Van Fessem heeft vertrouwen in het voorstel dat de nieuwe directeur aan hen presenteerde, maar hebben de financiers dat vertrouwen ook, vraagt hij zich af.

“We willen geen lijken en lekken meer. Daar zijn we helemaal klaar mee. Ik hoop dat de financiers hun vertrouwen kunnen schenken aan de nieuwe Raad van Toezicht, het bestuur en directie. Ik wens hun alle wijsheid toe”, aldus de voorzitter van de Clubraad.

De berichten waarin gesproken wordt over nieuwe tekorten en een mogelijk faillissement, zorgt voor veel onrust onder de supporters. Daarnaast brengt de afhankelijkheid van de geldschieters die wordt geschetst onzekerheden met zich mee, meent Van Fessem.

“Tegen welke voorwaarden zijn de financiers bereid te investeren? Dat is de grote vraag. We hopen als Clubraad dat niet dat een iemand een meerderheid van de aandelen in zijn bezit krijgt. De club hoort bij het volk”, zegt Van Fessem.

Het is afwachten voor alle partijen die hun hart bij de club hebben liggen. De voorzitter denkt nu liever aan de toekomst dan aan het verleden. Maar er moet nu een definitieve oplossing komen. “NAC moet leren van de fouten en moet naar de toekomst kijken. Met het plan dat er nu ligt, zit het goed. Mits er acuut geld komt. We hebben maar een boodschap aan de financiers: Het zijn allemaal wijze mensen die weten wat ze doen. Gezamenlijk zullen we een heel eind komen. De supporters zijn bereid hun club te steunen.”