NAC speelde zaterdag 13 maart in speciale shirts ter ere van Rat Verlegh tegen FC Groningen. foto Peter Visser
NAC speelde zaterdag 13 maart in speciale shirts ter ere van Rat Verlegh tegen FC Groningen. foto Peter Visser

RED NAC: ‘Alle acties zijn welkom’

NAC

BREDA – De boodschap van RED NAC is helder: ‘Alle acties die NAC kunnen redden zijn welkom’. Op die manier proberen supporters en sponsors de ontbrekende vier ton bij elkaar te rapen die nodig zijn voor de redding van de club.

“Het maakt niet uit wat het is”, vertelt Sjoerd van Fessem, voorzitter van de Clubraad en tijdelijk woordvoerder van de actiegroep. “Of dat het cafetaria is dat een dubbeltje van elke friet met overmaakt, een schoolklas die inzamelt of een bedrijf dat tijdens de lunch met de pet rondgaat.”

Vanaf dinsdag kunnen de acties gemeld worden via www.rednac.nl “Eerder gaat echt niet. We hebben vandaag alle voorbereidingen getroffen, maar we hebben nog twee dagen nodig om ook zaken als een banknummer te regelen.”

Van Fessem roept iedereen op zijn acties vanaf dinsdag te melden via de website van de actiegroep. Hij hoopt op bijval van iedereen met een NAC-hart. “Niet alleen de negentienduizend in het stadion, maar ook de tweehonderdduizend die het op maandag op school of bij de koffieautomaat op het werk over NAC hebben. Kom in actie, zorg dat we die vier ton bijeen krijgen.”

Want NAC heeft die ontbrekende vierhonderdduizend euro nodig. “Als er nu mensen hun geld opeisen, dan wordt het lastig.” De 1,7 miljoen plus de vier ton heeft de club nodig om de lopende rekening te bekijken. “Daarna kijken we verder.”

Helder is dat er verdere maatregelen gaan volgen. “Zodat de club volgend jaar de nullijn haalt. Het is belangrijk dat mensen nu aansluiten bij de acties, en zich ook melden bij ons om te helpen. We zijn nu met een kleine groep, maar kunnen het niet alleen.“

De acties van RED NAC worden tijdens en voor de wedstrijd NAC-Groningen van vanavond al aangekondigd. “De energie die er nu is, is gaaf.” De actiegroep krijgt alle medewerking van NAC, vertelt Van Fessem. "Spelers die nodig zijn bij acties, het stadion staat tot onze beschikking mocht dat nodig zijn."