Push dames 1 klopte zondag thuis Terriers met 1-0. foto Guido van der Kroef

Push krijgt te weinig in topper bij MOP

Hockey

VUGHT/BREDA – Zondagmiddag stond de kraker tussen de nummers één en twee van de damesovergangsklasse B op het programma. Evenals in Breda, won MOP ook het thuisduel van Push. En opnieuw werd het 2-1.

Die eindstand was geen juiste afspiegeling van de wedstrijd, vond coach Maarten Hul. Hoewel de dames uit Vught dit seizoen beduidend verder zijn dan zijn eigen jonge brigade, had Push de gedoodverfde kampioen behoorlijk doen zweten op eigen veld. Hul achtte daarom een gelijkspel ook meer terecht.

De wedstrijd werd door de coach vooral aangegrepen om ‘met een goed gevoel een periode in te gaan’. “We konden trots het veld afstappen, dus dat is wel gelukt. Als we zo blijven spelen, worden we tweede. Maar bij dit soort wedstrijden komen er altijd extra krachten los.”

In de eerste helft wisten beide ploegen niet te scoren. Na de pauze kwam MOP op een 1-0-voorsprong. Lang kon het daar niet van genieten, want vijf minuten later scoorde Pien Beesems de gelijkmaker. “En daarna kan die aan beide kanten vallen, maar zij krijgen vlak voor tijd een presentje”, verwees Hul naar de 2-1.

Hoewel het verlies zuur en wellicht onterecht was, keek de coach alweer vooruit: “Volgende week Bloemendaal thuis. Die moeten we winnen om mee te blijven doen.”

Voor de dames van Breda - die in dezelfde klasse uitkomen - was het een zeer onfortuinlijk weekend. Niet alleen werd er op eigen veld verloren van directe concurrent Groningen (1-2), ook concurrent Aeolus wist haar thuisduel te winnen. Breda zakt hierdoor twee plaatsen en vindt zichzelf nu terug onderaan de ranglijst.