NAC verloor zaterdag 19 maart met 0-1 van Groningen. foto Peter Visser

NAC strijdend ten onder tegen Groningen

STEENAKKER – NAC heeft met 0-1 verloren van FC Groningen. De Bredanaars hadden veel meer balbezit, maar wist dat onvoldoende in kansen om te zetten.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel ruim in de tweede helft. Verdediger Granqvist mocht vrij oprukken en uithalen. Zijn schot plofte buiten bereik van de uitstekend keepende Ten Rouwelaar in het Bredase doel.

Ten Rouwelaar stopte tien minuten later (81e inuut) een strafschop van Tadic. Dat zorgde voor hoop op een punt bij NAC. Dat zette nog wel aan, maar onvoldoende om het Groningen echt lastig te maken. De kansjes die volgden waren slechts speldenprikjes.

Voor NAC stond de wedstrijd in het teken van overleven, maar dan financieel. Rond de wedstrijd werd veel aandacht gevraagd voor de reddingsactie waar supporters dit weekend mee startten. Op grote spandoeken werd het webadres van de actie aangekondigd: www.rednac.nl.

Vanaf dinsdag kunnen sympathisanten van de Bredase club daar terecht met acties die kunnen bijdragen aan de benodigde vier ton, waarmee het seizoen afgemaakt kan worden.