Afbeelding

PvdA: ‘Bezuinigingen Breda's Museum onmogelijk’

Politiek

CENTRUM – De komende jaren 1,5 miljoen euro bezuinigen op het Breda’s Museum is volgens de PvdA onmogelijk. De fractie stelt dat in vragen aan het college.

Volgens de socialisten staan de verplichtingen van de gemeente een dergelijke bezuiniging in de weg. Briefschrijver Arend Hardorff wijst op de wettelijke taken van collectiebeheer. Zo zou Breda de collectie bij sluiting – want daar komt de bezuiniging volgens de partij op neer - op een andere plek in de stad moeten bewaren.

Ook plaatst Hardorff vraagtekens bij de noodzaak om een extern adviseur in te huren. “Waarom kan deze vraag niet beantwoord worden door eigen ambtenaren? De verzelfstandiging van de Bibliotheek en De Nieuwe Veste worden tenslotte ook ter hand genomen door een voormalig lid van de directieraad.” Hij wil bovendien weten wat de opdracht van adviseur Reijntjes is.

Bovendien verbaast het raadslid zich over het feit dat de raad niet eerder op de hoogte is gebracht van problemen rond de bouwkundige staat van het gebouw. Hij vraagt zich af waarom niet en waarom er niets is gebeurd.
Tot slot werpt hij de vraag op of ‘het College het met de PvdA eens dat het de ambitie moet zijn om bezoekers en bewoners van de stad het hele jaar door te kunnen inspireren en informeren over de historie van de stad, zeker gezien de ambities van Breda op het gebied van Erfgoed en Toerisme?’