Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Duo betrapt tijdens diefstal van bouwmaterialen

Politie

FELLENOORD - De politie heeft vannacht omstreeks 03.00 uur na een tip twee mannen, 19 en 25 jaar uit Breda aangehouden die er van verdacht worden op de Pelmolenstraat onderdelen van een steiger te hebben weggenomen.

De politie kreeg vannacht een melding dat op de Pelmolenstraat twee mannen steigerpijpen aan het weghalen waren. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in. In een gangetje naast een woning hoorden ze twee personen op hun aflopen.

Op het moment dat die personen de hoek om liepen, scheen de agent met zijn zaklantaarn in het gezicht van twee mannen die flink schrokken. Ze voldeden aan het signalement dat de melder van de dieven had gegeven. Een van hen bleek in de omgeving te wonen, in de tuin aan de achterzijde van zijn woning zagen de agenten vier hekwerkdelen van een steiger en drie loopplanken liggen.

De jongste verdachte gaf vanmorgen de diefstal toe, hij had de steigeronderdelen gestolen en naar eigen zeggen later de medeverdachte gebeld. Hij had de spullen willen verkopen aan een heler.