Rewin: ‘Economie West-Brabant in voorzichtige lift’

Nieuws

BREDA – Het gaat weer iets beter met de economie in Breda en de rest van West-Brabant. In totaal vestigden er 84 nieuwe bedrijven, met ruim 2.200 arbeidsplaatsen en een investeringssom van ruim 230 miljoen euro. Dat meldt de regionale ontwikkelingsmaatschappij Rewin.

Een stijging ten opzichte van het voorgaande jaar qua arbeidsplaatsen, hoewel de totale investeringen achterblijven. Van de 84 nieuwe bedrijven zijn 34 vestigingen afkomstig uit het buitenland, waaronder 8 Chinese.

‘In 2010 zijn er goede prestaties geleverd zeker gezien de economische crisis die zeker in 2010 nog sterk voelbaar was. West-Brabant doet zijn voordeel met de kansen die zich dankzij de open, internationale economie voordoen’, zo laat Rewin weten.

2010 leek voor het MKB wederom een zwaar jaar te worden. De nasleep van de mondiale crisis was goed merkbaar, bedrijven en banken waren nauwelijks bereid te investeren. Echter aan het einde van 2010 is er weer een toename van MKB bedrijven die willen investeren, meent Rewin.

‘In 2010 waren er 64 MKB bedrijven die met ondersteuning van REWIN uitbreidingsinvesteringen hebben gerealiseerd voor € 9,4 miljoen. Hier waren 459 arbeidsplaatsen mee gemoeid’, aldus de ontwikkelingsmaatschappij.

De bedrijven investeerden € 8,9 miljoen in de regio. Met de gerealiseerde projecten is een ‘sterk fundament’ gelegd onder de speerpunt sectoren van West Brabant: Logistiek, Maintenance en Bio Based Economy.