Afbeelding

Aanpak overlast Boschstraat over drie maanden bekend

Nieuws

CENTRUM – De aanpak van de overlast in de Boschstraat laat nog even op zich wachten. Burgemeester Peter van der Velden is in overleg met de verschillende betrokken partijen en verwacht over drie maanden een uitkomst.

Henk Claessen van het comité 'Stop de drugsoverlast Boschstraat/Valkenberg' beseft dat definitieve aanpak even op zich laat wachten. Wel haalt hij aan dat eerdere conclusies over toename van het drugstoerisme en de daarmee gepaard gaande overlast niet kloppen.

“Daaruit zou blijken dat er niets aan de hand is, maar geen enkele bewoner is er bij betrokken. We zijn daar nooit in gekend”, aldus Claessen.

Het comité is voorstander van het vertrek van de twee coffeeshops in de Boschstraat. “De overlast heeft wel degelijk te maken met de toename van het aantal drugstoeristen. Alleen ziet de burgemeester niets in verplaatsing.”

Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat de burgemeester met allerlei zaken bezig is en dat gedegen onderzoek tijd kost. Eventuele maatregelen volgen daarna, legt hij uit.