Lokhoff staat klaar voor zijn ‘cluppie’

Nieuws

STEENAKKER – ‘Mister NAC’, Ton Lokhoff, is bereid ‘zijn’ club te steunen. Dat zegt de oudvoetballer en -trainer van de Bredase Eredivisionist vanuit Salzburg in Oostenrijk. “Ik ben boos, maar we moeten vooruit kijken.”

De huidig assistent van Huub Stevens werd vorige week benaderd door de actievoerende supporters van NAC. Hij weet nog niet wat precies de bedoeling is. “Het is lastig, omdat ik in Oostenrijk zit. Maar ik doe alles wat in mijn vermogen ligt om te helpen. Ik heb veel aan de club te danken.”

De problemen waarin NAC verkeert hebben Lokhoff geraakt. Niet in de laatste plaats, omdat de lessen uit het verleden duidelijk niet zijn aangekomen. Volgens hem zaten de verkeerde mensen op de verkeerde plek.

“Ik stond in 2003 samen met de supporters op de Grote Markt. Die crisis was een waarschuwing. Het had een goede les moeten zijn. Blijkbaar is die niet goed aangekomen. Het was allemaal te laconiek en te makkelijk”, aldus een getergde Lokhoff.

De rasechte Bredanaar beseft dat het niet makkelijk is om de problemen het hoofd te bieden. Toch ziet hij de toekomst positief. Lokhoff: “De club leeft enorm. Breda zonder NAC, dat kan niet. Ik wil maar een ding en dat is dat NAC over vijftig jaar nog voetbalt."