Breda ’97 wil snel overleg over Het Heiveld

Politiek

DRIESPRONG – Gemeenteraadslid Dick Vuijk (Breda ’97) wil op korte termijn overleg tussen de gemeente en het bewonerscomité over het gebruik en een beperkte openstelling van ‘Het Heiveld’.

Vuijk hekelt de communicatie vanuit de gemeente die in zijn ogen te lang niets van zich heeft laten horen over de plannen met de boerderij en de daarbij horende gronden aan de Tilburgeseweg 239.

“Na een aanvankelijk goede communicatie is het sinds oktober vorig jaar opmerkelijk stil geworden aan de kant van de Gemeente. Men is onaangenaam verrast door deze opstelling omdat er sprake is van miscommunicatie over bruikleen van de gronden”, aldus het raadslid.

De bewoners van Moleneindstraat en Tilburgseweg waren in gesprek geraakt met de gemeente over hun wens tot het gebruik en een beperkte openstelling van “Het Heiveld”. Zij spraken in de plannen over veel kleinschalige ideeën en onderhoud in eigen beheer.

Vuijk wil meer antwoorden van het college: “Sluiten de plannen van de buurt niet naadloos aan bij uw coalitieakkoord waarin eigen verantwoordelijk als bijna vanzelfsprekend wordt gepredikt. Zouden de initiatieven van het bewonerscomité, het actieplan november 2010, niet een verrijking van de buurt inhouden.”