Rond de 140 kinderen hadden waterpret bij de Asterdplas tijdens Spetterend Sportief
Rond de 140 kinderen hadden waterpret bij de Asterdplas tijdens Spetterend Sportief

Strijd tegen overgewicht begint in Heuvel

Nieuws

HEUVEL – De kinderen in de wijk de Heuvel zitten qua overgewicht ruim boven het Bredaas gemiddelde. Zo’n 24 procent van de jongeren aldaar kampt met te een te veel kilo’s, tegenover 11 procent in de rest van de stad. De gemeente start hier de landelijke actie Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Woensdag maakt het college van burgemeester en wethouders bekend een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen met JOGG. Hierin werken onder andere onderwijs, sport en het bedrijfsleven samen om overgewicht en obesitas tegen te gaan.

De gemeente gaat aan de slag in samenwerking met lokale partners uit de Heuvel gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijke en aantrekkelijk te maken.

De kosten voor het project worden de komende drie jaar opgebracht door het bedrijfsleven ( Perfetti Van Melle, Royal Cosun, Hero, Alpro en Weight Watchers).

‘Denk daarbij aan uitdagingen voor de jeugd om te bewegen, aandacht voor gezondheid op scholen in de lessen en in de kantine en gezonde producten in de supermarkten op oog hoogte plaatsen. Op basis van de ervaringen in de Heuvel wordt bekeken wat we in de rest van Breda kunnen doen’, zo laat het stadsbestuur weten.

JOGG is een initiatief van het Convenant Gezond Gewicht, een samenwerkingsverband tussen 27 landelijke organisaties. Het JOGG-bureau ondersteunt gemeenten bij deze duurzame en structurele aanpak om de jeugd gezonder te laten groeien.