Afbeelding

Provincie praat met Breda over aantal woningen

Economie

BREDA – Op uitnodiging van het CDA komt Ruud van Heugten van Gedeputeerde Staten praten over het aantal te bouwen woningen. De gemeenteraad is niet blij met de toegewezen 7340 huizen.

De christen democraten stuurden eind vorig jaar een brief naar het provincie bestuur. Daarin stelde de partij graag in gesprek te gaan om te kijken wat de mogelijkheden zijn om dat aantal uit te breiden.

“Ruud van Heugten heeft toegezegd te komen praten. Hij zegt open te staan voor goede suggesties. We moeten er alles aan doen”, aldus raadslid Andre Lips.

Volgens Lips zijn er veel projectontwikkelaars die aan de slag willen, maar omdat er niet meer gebouwd mag worden vallen zij buiten de boot. “Die investeringen zijn juist goed voor de economie en de woningzoekenden.”

Dat laatste is al vaker aangehaald als argument. In eerdere discussie werd gesteld dat Breda in tegenstelling tot de regio qua inwonersaantal zal toenemen. “Ja, dat klopt. Hier is als je dat vergelijkt met de rest van West-Brabant geen sprake van krimp”, meent het CDA-raadslid.

Ook stelt Lips de ontwikkeling van het Amphia ziekenhuis aan de kaak. De geplande nieuwbouw en uitbreidingen gelden voor heel de regio, haalt hij aan. “Als dan op de plek aan de Langendijk, waar het huidige ziekenhuis verdwijnt, geen woningen gebouwd kunnen worden, klopt dat niet.”

Of er voor Breda wat te halen valt is helemaal niet zeker. Lips: “In ieder geval staat de Gedeputeerde Staten open voor dialoog. Alles wat we uiteindelijk meer mogen bouwen voor Breda is goed.”