Digitaal woonloket niet eerder onder de loep

Politiek

BREDA – Het digitaal woonloket, Klik voor Wonen, wordt niet eerder geëvalueerd. Dat zei wethouder Bob Bergkamp naar aanleiding van kritiek van de SP die vroeg het systeem onder de loep te nemen.

Bergkamp zag daartoe geen aanleiding, omdat hij de argumenten van de socialisten niet sterk vond. Raadslid Bas Maes sprak over een aantal klachten dat de SP had ontvangen, maar die maakte geen indruk op de wethouder.

“Ik ontvang juist positieve berichten over het systeem. We hebben ook geen formele klachten gekregen. Ik begrijp wel dat mensen klagen. Dat komt doordat zij geen woning krijgen toegewezen en dat komt door het woningtekort”, aldus Bergkamp.

Daarnaast meldde Maes dat een hoop mensen zich nog niet hebben aangemeld. “De digitalisering moet niet ten koste gaan van mensen zonder computer.”

De wethouder gaf aan dat er een hardheidsclausule bestaat, zodat mensen in sommige gevallen zich alsnog kunnen inschrijven.

“Op 23 november hebben we de voorlichting gegeven. Op 8 december is het systeem ingevoerd. We hebben de mensen zeven keer geappelleerd en gewaarschuwd, pas op registreer je”, zo meldde Bergkamp.

Op de oproep van de SP ging de wethouder dan ook niet in. Hij blijft van mening dat een evaluatie aan het eind van het jaar een prima optie is om te onderzoeken of er problemen zijn ontstaan.