Afbeelding
Erik Eggens

Al vaker plannen voor cadettenflat

Nieuws

BREDA - In het recente verleden is al vaker sprake geweest van een dreigende sloop van het Prins Bernhard-paviljoen, zoals de cadettenflat aan het Kasteelplein officieel heet.
(Sloop flat weer op agenda

Architect Pascal Grosfeld tekende vijf jaar terug reeds een ontwerp voor nieuwbouw. Dat plan is nooit uitgevoerd.
Ondertussen is de NLDA, die in Breda 750 tot 1000 studenten (cadetten) heeft, druk doende om haar huisvesting grondig op te knappen. Een van de twee flats op het KMA-terrein is net gerenoveerd, de andere komt binnenkort aan de beurt. Ook de binnenkant van het oude Kasteel wordt gerenoveerd, evenals de laagbouw waarin voorheen de laboratoria zaten.

In de tussentijd legert de NLDA een deel van haar cadetten en medewerkers tijdelijk in de Seelig-kazerne, die daarom nog enkele jaren in gebruik blijft bij Defensie. De gemeente Breda aast al tijden op deze grond. ,,Afstoten dit jaar was de oude optie, maar dat is voorlopig tot 2013 uitgesteld,” aldus Janssen.

In de tussentijd moet de NLDA haar plannen klaar hebben om de complete huisvesting weer te laten voldoen aan de eisen van deze tijd, grotendeels op en rond het Kasteel van Breda.

De NLDA leidt militairen op tot officier. De academie biedt deze studenten ook een wetenschappelijke opleiding, waarvoor ze dit jaar een officiële civiele erkenning hoopt te verkrijgen.