Afbeelding

Cosun: Verkoop dochterbedrijf Unifine op handen

Nieuws

BREDA – Het voedingsconcern Royal Cosun, met zijn hoofdkantoor in Breda, verkoopt dochterbedrijf Unifine Food & Bake Ingredients aan het Amerikaanse Dawn Foods. Dat werd woensdag bekend gemaakt.

De voorgenomen transactie omvat de zeven productielocaties en tien verkoopkantoren van Unifine en de merknamen Sucrea, Fruibel, Caullet en Dethmers.

Unifine is een vooraanstaande specialist in het ontwikkelen, produceren en verkopen van hoogwaardige ingrediënten voor de banketsector in Europa.

Robert Smith, directievoorzitter van Royal Cosun: “We hebben besloten om Unifine te verkopen omdat ze niet past bij onze kernactiviteit. Ons bedrijf is de afgelopen tien jaar flink gegroeid en beschikt over prima vooruitzichten. We hebben er vertrouwen in dat de businessgroep nu klaar is om een volgende stap te zetten in haar ontwikkeling.”

Voor de voorgenomen transactie is goedkeuring van de bevoegde mededingingautoriteiten nodig en de betrokken ondernemingsraden en vakorganisaties worden geraadpleegd. Naar verwachting zal de transactie in de loop van het tweede kwartaal van 2011 worden afgerond.