NAC verloor zaterdag 19 maart met 0-1 van Groningen. foto Peter Visser
NAC verloor zaterdag 19 maart met 0-1 van Groningen. foto Peter Visser

Contouren nieuwe selectie NAC zichtbaar

NAC

STEENAKKER – De speculaties over wie volgend seizoen speelt of vertrekt bij NAC zingen al een paar weken rond in de catacomben van het Rat Verlegh Stadion. BredaVandaag.nl maakte samen met technisch directeur Jeffrey van As een overzicht. Laatste nieuws: Buijs en Botteghin komen naar Breda.

De nieuwkomers
Van As is erg blij met de komst van de twee spelers uit het oosten. “Deze jongens passen bij de club. We volgen beiden al een aantal jaar en we hebben het idee dat dit het juiste moment is om ze naar Breda te halen.”

Buijs is volgens de technisch directeur erg veelzijdig en multi-inzetbaar terwijl Botteghin een echte verdediger is. “Hij kan een aanvaller afstoppen en is met zijn lengte ook nog eens doeltreffend bij corners en vrije trappen.”

De ‘waarschijnlijk blijversgroep’
NAC had de zogenaamde formele ontslagbrieven naar Tim Gilissen, Ali Boussaboun en Pim Bouwman gestuurd. Dit wil nog niet zeggen dat de drie weggaan. De technisch directeur is duidelijk over hen. “We zijn met ze in gesprek, dus daarover is in zoverre nog niets bekend.”

De ‘huurlingen’
Aangezien Gabor Horváth en Milano Koenders nog onder contract staan bij een andere club – respectievelijk Videoton FC uit Hongarije en AZ uit Alkmaar – is het nog maar de vraag of zij hun contract kunnen en willen verlengen bij NAC. Van As is ook met deze twee in gesprek.

De ‘dure spelers’
De spitsen Leonardo en Matthew Amoah zijn volgens van As ‘dure spelers en niet te dure spelers.’ “Wij kunnen ze wel betalen met de begroting en de selectie die we nu hebben; ze zijn dus niet te duur.”

Volgens supportersite B-side Rats gaat Amoah naar Getafe FC in Spanje. Uit de reacties blijkt dat hem dit wordt gegund en dat het goed is voor de clubkas. De technisch directeur zegt van niets te weten. Over Leonardo zijn de fans de afgelopen maanden minder tevreden; hij speelt geen geweldige wedstrijden en heeft een slechte instelling.

‘Degenen die weggaan’
Het lot van Fouad Idabdelhay en Ferne Snoyl is al bezegeld. “Drie, vier dagen geleden is duidelijk geworden dat deze jongens weggaan. Er moeten andere spelers in hun plaats komen.” De toedracht voor het weggaan dat de twee weggaan is helder.

“Snoyl heeft last van veel blessures, dus kan niet veel spelen. Fouad heeft gewoon veel concurrentie op zijn positie en wij denken dat hij ergens anders beter kan worden.”

'Degene die zegt weg te gaan'
Julian Jenner die tijdens de winterstop op huurbasis overkwam van Vitesse maakte deze week bekend terug te willen naar de club uit Arnhem. Volgens Van As is het nog helemaal niet duidelijk dat Jenner terug gaat naar Vitesse en bestaat de kans dat hij gewoon uitkomt voor NAC.

Meer nieuwe aankopen
De club is ook in gesprek met een aantal andere spelers die misschien aangekocht gaan worden, maar ‘daar is nog niets over duidelijk.’