Blauwe enveloppe NAC verrast Busselaar en Arbouw

NAC

STEENAKKER – De beslaglegging dinsdag van de Belastingdienst op de ECV-gelden van NAC kwam als totale verrassing. ‘De schuld was bekend, maar de timing is onverwacht’, meldt NAC-directeur Ed Busselaar.

Volgens Busselaar kwam het nieuws pas donderdag tot hem. “Ik moet het nu nog onderzoeken hoe het precies in elkaar zit. Meer kan ik niet zeggen.”

De directeur laat weten dat de totale belastingschuld allang bekend is bij de voetbalclub. Hij benadrukt dat door de heffing het reddingsplan dan ook niet in gevaar komt. “Daar is geen discussie over mogelijk”, aldus Busselaar.

Ook voor wethouder Alfred Arbouw (VVD) was het een verrassing dat de Belastingdienst juist nu het bedrag inde. "De orde van grootte van het bedrag was bekend, alleen niet dat de Belastingdienst nu het bedrag wilde hebben." Volgens Arbouw heeft de ontwikkeling geen invloed op het reddingsplan, maar wel op de regeling van de huurachterstand. "Die loopt nu alleen maar verder op."

Arbouw heeft in zijn raadsbrief al aangekondigd contact op te nemen met de inspecteur van de Belastingdienst over de gang van zaken. Dan moet ook duidelijk worden of de volgende uitkering van de ECV-gelden wederom door de dienst wordt gekaapt.