http://www.bredavandaag.nl/nac/46919/2011-04-04/prijzen-voor-bier-en-nac-seizoenskaart-omhoogfoto Peter Visser
http://www.bredavandaag.nl/nac/46919/2011-04-04/prijzen-voor-bier-en-nac-seizoenskaart-omhoogfoto Peter Visser

Prijzen voor bier en NAC-seizoenskaart omhoog

NAC

STEENAKKER – De prijzen voor een seizoenskaart van NAC en een biertje in het stadion gaan omhoog. Dat maakte Ed Busselaar vrijdag bekend tijdens de forumavond van NAC.

De wedstrijdbaten moeten met 250-duizend euro stijgen, zo maakte Busselaar bekend. Ook de spelers van NAC zullen flink moeten inleveren. Daarnaast hanteert Busselaar voor eventuele nieuwkomers nu het credo ‘je speelt graag voor NAC of niet.’ Het kantoorpersoneel heeft al vrijwillig 13 procent van het salaris ingeleverd.

De seizoenskaart gaat met ongeveer zeven procent omhoog. En hoewel NAC absoluut de meeste drankomzet draait van alle stadions in Nederland gaat de prijs van een biertje van 2,10 naar 2,30 euro.

Busselaar benadrukte nog maar eens dat NAC nooit bereid zal zijn oud-directeur Theo Mommers af te kopen. Er loopt een onderzoek naar fraude met ECV-gelden in de tijd dat Mommers directeur was, maar Busselaar benadrukt dat er eerder sprake is van mislukte boekingen.

Een idee uit de zaal om te bezuinigen op onder meer Teamplay@NAC en de jeugd-opleiding werd snel de nek omgedraaid. “Daar gaan we nu juist niet op bezuinigen”, stelde de nieuwe directeur. “Die zijn van vitaal belang voor de club.”

De serie maatregelen moet er voor zorgen dat NAC op korte termijn 2,5 miljoen euro kan bezuinigen. De Belastingdienst legde diezelfde vrijdag nog beslag de ECV-gelden, bedoeld om de huur mee te betalen. Dat NAC een schuld bij de Belastingdienst had, was bekend. “Alleen het moment van incasseren kwam als een verrassing”, stelde Busselaar.

Lees hier het verslag van de Forumavond op clubraadnac.nl.