Een 3D-impressie van het nieuwe gebouw van logistiek centrum LogiXperience, dat eind 2012 de deuren opent op het Rithmeesterpark. beeld LogiXperience.
Een 3D-impressie van het nieuwe gebouw van logistiek centrum LogiXperience, dat eind 2012 de deuren opent op het Rithmeesterpark. beeld LogiXperience.

Gebouw LogiXperience krijgt vorm

Economie

PRINCENHAGE – Het nieuwe gebouw van logistiek centrum LogiXperience krijgt vorm. Eind 2012, begin 2013 moet het z’n intrek hebben genomen naast het nieuwe topinstituut Dinalog op het Rithmeesterpark aan de rijksweg A16.

LogiXperience moet het logistieke ontmoetings- en opleidingscentrum bij Dinalog en de campus. Jeff van Hek, initiatiefnemer van LogiXperience, is al sinds 2005 bezig met het opzetten van het centrum. “Het wordt het centrum waar de verschillende branches van het bedrijfsleven elkaar ontmoeten, waar wordt opgeleid, demonstraties worden getoond en kennis en ervaring worden uitgewisseld."

De tekeningen van het gebouw zijn in ieder geval al klaar. “In het gebouw van 6000 vierkante meter komt een soort donut”, zegt Van Hek. “In de vijf verschillende blokken rond die donut worden de verschillende manieren van transporten behandeld: via de lucht, de weg, de zee, per spoor of pijpleiding.” In het midden van de donut ligt de nadruk op ‘Supply Chain Management’.

LogiXperience werkt inmiddels samen met 50 verschillende bedrijven die straks gebruik gaan maken van de donut. “Aan het eind van het jaar moeten dat er 80 zijn.”

Impressiebeelden van het nieuwe centrum.

Videoverslag Brabant10 over LogiXperience: