De tunnelbak Poort Napoleon werd zondagmiddag officieel geopend. foto Erik Eggens
De tunnelbak Poort Napoleon werd zondagmiddag officieel geopend. foto Erik Eggens

Gloednieuwe kruising te krap voor normale bus

Nieuws

BREDA – De net nieuw aangelegde kruising Nieuwe Kadijk - Oosterhoutseweg tussen Teteringen en Breda is te krap voor de bus. De kruising moet weer voor een deel op de schop.

De gemeente gaat de bocht nu ruimer aanleggen. Die werkzaamheden duren tot en met 16 april. De oprit is geheel afgesloten buiten spitsuren tot zeker 8 april.

De kruising is zo aangelegd omdat er al rekening is gehouden met de HOV-bussen (hoogwaardig openbaar vervoer) van Veolia die straks vanuit Oosterhout rechtdoor rijden tot aan de spoorwegovergang. Nu moet een de muur met stenen twee meter worden verplaatst zodat vooral de lage bussen de draai makkelijker kunnen maken.

Het verkeer dat normaal rechtsaf wil vanuit Teteringen naar de A16, wordt dan omgeleid via de Oosterhoutseweg zuid, over de spoorlijn, Tilburgseweg – Teteringsedijk – Kapittelweg en zo weer terug de Nieuwe Kadijk op.

Verkeer komend vanuit Tilburgseweg, richting Teteringen dat op de kruising linksaf de Nieuwe Kadijk op wil, wordt omgeleid via de Posthoorn.

De Veolia lijnen 126 – 127 vanuit Teteringen naar Breda volgen tijdens de daluren ook deze route. De Veolia lijnen 126 – 127 vanuit Breda naar Teteringen blijven de normale route rijden.