Afbeelding

Wilbert Willems: ‘Volhardend, communicatief lastig’

Politiek

BREDA - Wilbert Willems (GroenLinks) was het enige blijvertje. Enigszins stoïcijns zet hij de ingeslagen weg voort. Dat is ook wel op zijn rapport terug te zien. Wilbert mag wat vaker zijn oor te luisteren leggen. Ons rapportcijfer?

Naam: Wilbert Willems
partij: GroenLinks
Portefeuille: Duurzaamheid, Mobiliteit, Cultuur, Interbestuurlijke betrekkingen, Europese subsidies, Mondiaal beleid.

Vakken (dossiers): Verkeer en vervoer, HSL, parkeren, afvalservice, natuur- en milieueducatie, groen en water, natuur- en landschapsontwikkeling, biomassacentrale, regionale uitvoeringsdiensten, cultureel erfgoed, architectuur, monumentenzorg, stadsarchief, bibliotheek, Breda's Museum, Nieuwe Veste, Brabant Culturele Hoofdstad 2018.

Doelstelling in @breda Breda en de vier andere steden moeten Brabant Culturele Hoofdstad 2018 worden, in Teteringen moet een biomassacentrale komen, Via Breda kwalitatief hoogwaardig worden opgeleverd, geen bezuiniging op Cultuur.

Algemene beoordeling BredaVandaag.nl: Wilbert, die we nog kennen van de vorige periode, weet heel goed wat hij wil. Dat bewijst hij in zijn strijd om Breda klimaatneutraal te maken. Daarin heeft hij een behoorlijke vooruitgang geboekt. Wilbert heeft dan ook bewezen een vaardig bestuurder te zijn met veel ambitieuze plannen die hij wil realiseren. Dat komt hem echter ook vaak op kritiek te staan, omdat Wilbert zich er op communicatief vlak soms wat makkelijk vanaf wil maken.
Wilbert toont zich een volhardend bestuurder. Hij heeft inmiddels een meerderheid van zijn klasgenoten ervan overtuigd om mee te doen met het kindje van zijn partij, Brabant Culturele Hoofdstad 2018.

Wilbert moet soms echter ook een pas op de plaats doen. Als een vak er niet in zit, zou het hem sieren dat ook te erkennen, in plaats van het lukraak door te voeren. Daarin zien wij graag nog verbetering.

Wat vinden anderen van hem:
PvdA-raadslid: “Willems is met zijn pretpakket en zijn optreden rondom het dossier van het museum door de mand gevallen, hij vult zijn tijd met eigen cultuur hobby's.”
SP-raadslid: “Wilbert Willems is een goed onderhandelaar voor de stad, maar als bestuurder niet sterk in de communicatie met de mensen in de stad.”

Rapportcijfer BredaVandaag.nl: 6
Als Wilbert zijn doortastendheid ook wat zou laten doorschemeren in het project rond de biomassacentrale en in het goed overbrengen van de stand van zaken van zijn vakken, dan prijkt er volgend jaar een 7 op zijn rapport. Moet hij wel het potentiële hoofdpijnvak ‘Breda’s Museum’ met een voldoende afronden.

Rapportcijfer oppositie: 5,8
Rapportcijfer coalitie: 7,1
Gemiddeld cijfer raad: 6,6