http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/47148/2011-04-10/zondagsopening-ikea-lijkt-schot-de-roosfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/47148/2011-04-10/zondagsopening-ikea-lijkt-schot-de-roosfoto Erik Eggens

Zondagsopening Ikea lijkt schot in de roos

Economie

HEILAAR – Bijna volle parkeerdekken en rijen bij de kassa’s. De eerste keer dat de Ikea Breda iedere week op zondag open is, lijkt een schot in de roos. En dat terwijl het kwik inmiddels naar 19 graden Celsius gaat.

Ikea maakte in maart bekend vanaf zondag 10 april iedere zondag van 11.00 tot 17.00 uur open te gaan. Het nieuwe zondagsbeleid in de gemeente Breda maakte de weg vrij voor de meubelgigant om de deuren iedere zondag open te doen.

“Het is inderdaad wel lekker druk voor de eerste keer open op zondag”, zegt een werknemer die karren verzamelt op het parkeerdek. Aan de lang rij die hij moet voortduwen te zien, slaan bezoekers op deze zondag veel in. Of de filiaalmanager dat ook vindt, is onduidelijk. Die is niet aanwezig en telefonisch onbereikbaar, en de dagverantwoordelijke mag er officieel niets over zeggen.

Een kleine rondvraag maakt duidelijk dat er veel niet-Bredanaars naar het Ikea-filiaal aan de Kruisweide zijn gekomen. De vestiging in Breda is één van de drie Ikea’s in Nederland die open zijn. Die in Amsterdam en Delft zijn de andere twee.

Zo ook Debby uit Tiel. Die vindt het slenteren door de Ikea vandaag leuker dan in de zon liggen. “Het is belachelijk lekker weer”, zegt ze. “Maar ik vind het zo leuk daar”, schrijft ze op Twitter.