http://www.bredavandaag.nl/nieuws/cultuur/2010-12-03/chasse-theater-zit-een-moeilijke-hoekfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/cultuur/2010-12-03/chasse-theater-zit-een-moeilijke-hoekfoto Erik Eggens

Chassé gaat strijd aan met kaartjes zwarthandel

Cultuur

CENTRUM – Het Chassé Theater neemt maatregelen om zwartehandel in kaartjes tegen te gaan. Bij een aantal voorstellingen moeten bezoekers nu hun legitimatiebewijs laten zien.

De voorstellingen van de groep Kane zijn de eerste waarbij bezoekers hun identiteitsbewijs moeten kunnen laten zien. Aan het kaartje zelf zit nog een kaartje waarop de naam van de persoon overeen moet komen met die op het identieteitsbewijs.

Volgens Colinda Vergouwen van het Chassé gaat het niet zozeer om een proef, maar wil het theater bekijken of de maatregel daadwerkelijk helpt. “Kane is de eerste reeks waarop we dit toepassen. Voor de voorstellingen van cabaretier Najib Amhali is dit nu ook het geval.”

De Bredase cabaretier Guido Weijers deed in november wederom een oproep aan zijn publiek met de slagzin ‘Weet waar je koopt’. “De maat is helemaal vol”, zei Weijers toen, nadat verschillende ticketbureaus megabedragen vroegen voor de kaartjes.

Het Chassé is echter niet begonnen met de maatregel na deze oproep. “Het is een initiatief van onszelf. Als het werkt, gaan we er mee verder”, aldus Vergouwen.