http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/47186/2011-04-11/project-citta-verde-moet-snel-van-de-grond-komenfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/47186/2011-04-11/project-citta-verde-moet-snel-van-de-grond-komenfoto Erik Eggens

'Project Citta Verde moet snel van de grond komen’

Economie

NIEUW-WOLFSLAAR – Het nieuwbouwproject Citta Verde moet van de grond komen en snel. Dat zegt Surplus-directeur Becker Awad. Surplus wil al sinds 2006 dat er zorg- en verpleegunits komen.

Maar projectontwikkelaar WSG weet nog niet wat het met het project aan wil. Volgens WSG liggen er al wel plannen klaar, maar moet daar nog uitvoer aan worden gegeven. Oud-directeur Peter Span van WSG is net opgevolgd door Peter Ruigrok. Die heeft nog enige tijd nodig om zich in te lezen om met informatie te komen.

Awad heeft binnenkort een afspraak met Ruigrok. “Wat ons betreft begint de bouw van Citta Verde zo snel mogelijk”, stelt Awad. “De vertragingen binnen dit project belemmeren de zorg in Breda. Die raakt hierdoor enigszins achterop.”

Surplus wil van WSG weten of het binnenkort aan de slag gaat met het project. “Anders moeten we er samen uit zien te komen wie het dan wel gaat doen. De grond is van WSG, dus zij bepaalt wat er gebeurt.”

Het college van B&W vindt dat de het project wel op mag schieten. Wethouder Bob Bergkamp stelde eerder in een commissievergadering WSG al voor een deadline. “Als er in juli nog geen plan ligt, dan ben ik wel een beetje klaar met WSG. Dan moeten we op zoek naar iemand anders.”

De gemeente kon echter vorig nog geen nieuw ingediend plan vinden van de projectontwikkelaar. "Er is niets binnegekomen", stelde een woordvoerder.