http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/47235/2011-04-11/typisch-bredaas-cafe-t-muijseum-staat-de-etalagefoto Guido van der Kroef
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/47235/2011-04-11/typisch-bredaas-cafe-t-muijseum-staat-de-etalagefoto Guido van der Kroef

Typisch Bredaas café ’t Muijseum staat in de etalage

Economie

CENTRUM – Kroegeigenaar Ad van den Muijsenberg van ’t Muijseum aan de Veemarktstraat heeft zijn café te koop gezet. Na bijna 22 jaar zet hij een punt achter het ‘fysiek zware werk’ van kroegeigenaar.

Naar eigen zeggen zijn hijzelf, Marc de Regt van café De Franciskaner en Ger Couvreur van ’t Tapperijke, beiden aan de Grote Markt, de laatste drie echt Bredase kroegeigenaren in het centrum. “Dat is niet erg, maar wel jammer”, zegt Van den Muijsenberg. Hij heeft verschillende redenen voor zijn vertrek uit de Bredase horeca.

Hij vindt het onder andere tijd om iets anders te gaan doen. “Ik ben nu 50 jaar oud en startte dit café op 21 februari 1990”, zo legt hij uit. “Ik heb 22 leuke en minder leuke jaren meegemaakt, maar het wordt erg zwaar. Van huis uit ben ik kok, misschien dat ik daar nu iets mee ga doen.”

Van den Muijsenberg stipt ook de verzwaarde regelgeving aan als reden voor zijn vertrek. Bij evenementen moet er veel worden geregeld rondom de veiligheid. “Vooral de laatste jaren merk je daar heel veel van.” Van het rookverbod heeft hij geen last. “Bijna niemand rookt hier, dus op zich was dat geen probleem.”

Volgens de kroegbaas vinden zijn vaste gasten het ‘vreselijk’ dat hij vertrekt. “Ze vinden het heel erg, maar voor mij is het een bewuste keuze.” Er zijn al enkele gegadigden die het café van Van den Muijsenberg willen overnemen. “Maar tot die tijd zijn het café en het terras gewoon open.”