Breda vijfde sterkste economie van Nederland

Economie

BREDA – Uit het onderzoek Toplocaties 2011 van weekblad Elsevier en Bureau Louter blijkt de gemeente Breda de vijfde sterkste economie van Nederland. In de rangschikking die deze week verschijnt staan in totaal drie Brabantse steden in de top vijf.

Den Bosch, Zwolle en Houten zijn gemeenten met de sterkste economie, zoveel wordt duidelijk. Eindhoven is vierde en Breda vijfde. De Randstad verliest, Noord-Brabant en het Oosten van het land winnen.

De stad Utrecht is met een vijftiende plaats de hoogste geklasseerde van de vier grote steden. Den Haag haalt van de grote vier de laagste positie, nummer 118

Bekijk de TOP-10 Gemeenten en lees de toelichting bij onderzoek Toplocatries 2011.

'Het is de twaalfde editie van het onderzoek Toplocaties. Het Delftse Bureau Louter, gespecialiseerd in ruimtelijke economisch onderzoek en advies, verzamelde een grote hoeveelheid gegevens', zo staat vermeld op de website van Elsevier.

De economische prestaties van gemeenten zijn beoordeeld aan de hand van ruim 40 indicatoren. Onder meer: het aantal arbeidsplaatsen en de groei van het aantal arbeidsplaatsen, de bijdrage aan de nationale economie, de variatie in economische activiteit, het opleidingsniveau van de beroepsbevolking, de voorraad bedrijventerreinen, uitgifte van grond en bezettingsgraad van kantoren.