Afbeelding

Gemeente mikt op internationale bedrijven Via Breda

Economie

BREDA – De straks beschikbare kantoorruimte binnen het Via Breda gebied en dan met name rond het nieuwe station is niet voor iedereen beschikbaar. De gemeente richt zich op bedrijven die passen in ‘bijzondere internationale karakter’ van het toekomstige stadsdeel.

Maar wat betekent dat? Is het dan niet mogelijk om als Bredase ondernemer die zich richt op de regionale markt zich te vestigen rond het station? In een reactie van het college op een aantal vragen van GroenLinks stelt het stadsbestuur dat het onwenselijk is dat ieder type kantoor in dit gebied een plaats zou kunnen krijgen.

Een woordvoerster van de gemeente zegt dat niets kan worden uitgesloten, maar dat het duidelijk is dat andere prioriteiten worden gesteld. Met mogelijke komst van het WTC-concept is de internationale koers al ingezet.

“Het moet een locatie met internationale allure worden. De kantoorgebruikers moeten binnen dat profiel passen. We willen bedrijven die een positie hebben in het Europese netwerk”, aldus de woordvoerster.

Toch wil de gemeente lokale bedrijven niet op voorhand uitsluiten. “Maar we kijken wel kritisch naar de geïnteresseerden. De oriëntatie van de zaken moet het liefst internationaal zijn.”