Afbeelding

Raad akkoord met verkoop Intergas

Economie

BREDA – Het college meldt dat de gemeenteraad instemt met de verkoop van de aandelen die de gemeente heeft van energiebedrijf Intergas.

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten die de aandelen in handen hebben van Intergas stemden in februari al in met de verkoopplannen. Nu gaat de gemeenteraad van Breda daarin mee, zo stelt wethouder Saskia Boelema in een raadsbrief over het onderwerp.

Enexis en de Intergas Holding bereikten eind januari al overeenstemming. Als aandeelhouder verwacht Breda een minimale opbrengst van een miljoen euro voor de gemeentekas.

Intergas Energie is eigenaar en beheerder van een gasdistributienetwerk in Midden- en West-Brabant met circa 148.000 aansluitingen. Het bedrijf realiseerde in 2009 een omzet van bijna 30 miljoen euro. Bij de onderneming werken ruim 60 medewerkers die allemaal overgaan naar Enexis.

De omzet van Enexis bedroeg in 2009 1,4 miljard euro binnen een gebied met 2,6 miljoen klanten. De overname van Intergas financiert Enexis uit eigen middelen. Ook Enexis is in handen van publieke aandeelhouders: zes provincies en een groot aantal gemeenten.