Vijf dronken Polen in bus veroorzaken bizar ongeval

Nieuws

BREDA – Net voorbij Effen aan de Rijsbergseweg veroorzaakten vijf dronken Polen een bizar ongeval. Twee van de inzittenden vlogen uit de bus waarin zij reden. De bestuurder achter hen kon net op tijd op zijn rem stappen. “Ik had ze bijna dood gereden.”

Pieter van den Heuvel reed vrijdagmiddag rond vier uur nietsvermoedend op de Bredaseweg, tussen Breda en Rijsbergen, toen hij plots van uit de Watermolenstraat een bus de weg op zag schieten.

Hoofd bijna er af
“Het was net een film. Het leek wel alsof er twee poppen uit die bus werden afgeschoten. Ik knalde bijna tegen een van de twee aan. Ik kon net op tijd stoppen. Het scheelde misschien tien centimeter of ik had zijn hoofd er af gereden”, aldus de geschrokken getuige.

De bestuurder van de bus, die zwaar onder invloed bleek, reed schijnbaar met zo’n hoge snelheid door een bocht, waardoor twee van zijn maten de weg opvlogen.

“Dat ging echt met een bloedgang. In een keer schiet de achterdeur open en ik op mijn remmen. Ik belde daarna meteen 112. Ik ben ex-verpleegkundige dus ik weet precies wat ik moet doen”, zeg van den Heuvel.

Bewusteloos
De twee Polen bleven in eerste instantie bewusteloos op de grond liggen. Toen een van de twee bijkwam vluchtte hij direct weg. De andere werd door Van den Heuvel in een stabiele zijligging gelegd.

“Pas na enkele minuten kwamen de drie anderen uit de bus. Ze wilden die gewonde meteen oppakken, maar dat heb ik voorkomen. Voor hetzelfde geld heeft die vent zijn nek gebroken”, vertelt de getuige.

Toch probeerden de Polen het slachtoffer weer in de bus te krijgen. Waarschijnlijk om er vandoor te gaan, voordat de politie arriveerde. Van den Heuvel kreeg een slecht voorgevoel en besloot in te grijpen.

Zwaar bezopen
“Ik zag een van hen die achter het stuur wilde kruipen en toen heb ik de contactsleutels afgepakt. Een werd erg agressief totdat ik ook heel kwaad werd. Ze waren zo zwaar bezopen. Ze mochten gewoon niet verder van mij. Voordat je het weet rijden ze iemand anders aan. Een vrouw en kind. Ik moet er niet aan denken”, zegt Van den Heuvel met de kwaadheid nog in zijn stem.

De politie bevestigt het voorval en meldt dat de bestuurder na een blaastest is gearresteerd. De twee Polen die uit bus vlogen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens een woordvoerder is niet duidelijk wat de twee precies mankeren, omdat ook zij erg dronken waren.