foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

'Restauratie klooster Nieuwstraat verder in mei'

Economie

CENTRUM – Dat er even niet gewerkt wordt aan het voormalige klooster in de Nieuwstraat, dat klopt. Maar dat heeft niets te maken met de situatie bij opdrachtgever WSG.

Dat stelt een woordvoerder van bouwer Zwaluwe. “We hebben de afgelopen maanden steigers gebouwd en de gevel gereinigd. Dan zie je pas hoe de stand van zaken is en wat er zou moeten gebeuren.”

Wat volgt is een nieuwe overlegfase. “Wij hebben een plan gemaakt voor verdere aanpak, dat wordt besproken met de gemeente als controlerende instantie en met de opdrachtgever.” Vervolgens moet het werk aan het monument eind april of begin mei weer starten. “De uitvoerder is al bezig met het inrichten van de bouwketen.”

Voor de renovatie van het klooster kreeg WSG meer dan twee miljoen euro subsidie. “Ook daarom is er overleg. Die subsidie houdt in dat het werk voor eind van het jaar klaar is. Daar maken we dus een schema voor.”

Opdrachtgever en eigenaar WSG zou in financieel zwaar weer zitten. Zo trad directeur Peter Span begin april terug ten faveure van de voorzitter van de Raad van Commissarissen. Een interim bestuurder moet vervolgens de financiële positie in kaart brengen.

De woningstichting uit Geertruidenberg beheert zo’n 4000 woningen en diverse panden in de regio. Ook heeft het diverse percelen grond in beheer voor projectontwikkeling.