Afbeelding

Bredanaar gaat bezuiniging aan den lijve ondervinden

Economie

BREDA – Met een tekort van bijna zeven miljoen euro over het jaar 2010 moet de gemeente ‘alle zeilen bijzetten’, zoals ze het zelf omschrijft. Om de gaten te dichten schraapt het college het geld bijeen. “Daarom kunnen sommige plannen niet doorgaan.”

Om weer wat vet op de botten te krijgen, verzamelt het college uit diverse potjes de centen bij elkaar. De zogenaamde bestemmingsreserves, geld dat voor specifieke doeleinden apart is gezet, worden aangeboord. Dat moet 8,7 miljoen opleveren.

Zo is het stadsbestuur van plan 500-duizend euro die bedoeld is voor de aanleg van kunstgrasvelden over te hevelen naar de algemene reserve. Dat betekent dat de aanleg daarvan, als het aan het college ligt, wordt uitgesteld of helemaal niet doorgaan.

Ook zal onder andere 250-duizend euro van het budget van het Centrum voor Jeugd en Gezin gehaald worden. En wordt 500-duizend euro gehaald uit het potje dat bestemd is voor het opknappen van bedrijventerreinen wegvallen.

Het grootste bedrag, 753-duizend euro, komt van een reservering die klaar stond voor de bouw van een nieuw sportcentrum. Dat geld kwam uit de opbrengst van de gaswinstuitkering van Essent.