Afbeelding

Rabobank Breda steunt microkredietproject India

Economie

CENTRUM – De Rabobank in Breda heeft een overeenkomst gesloten om samen met de Rabobank Foundation een microkredietfinancieringsproject in India te steunen.

Willem-Peter Kriek, directievoorzitter Rabobank Breda, en Pierre van Hedel, directeur Rabobank Foundation, ondertekenden de bijzondere overeenkomst.

De lokale bank adopteert hiermee het project ‘Basix’ in India voor een periode van drie jaar. Het gaat hierbij specifiek om de federatie Aparajita in de stad Indore in de deelstaat Madhya Pradesh.

“We steunen niet alleen door een financiële bijdrage. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het organiseren van een veiling maar ook letterlijk kennis uit Breda naar India brengen. Op het gebied van financiën, maar bijvoorbeeld ook op het vlak van toerisme, gezondheidszorg of onderwijs”, aldus Kriek.

De Rabobank Foundation is in 1973 opgericht als onafhankelijke stichting van de lokale Rabobanken en Rabobank Nederland. de Rabobank Foundation is om zoveel mogelijk mensen in de wereld een kans te geven op een zelfstandig en volwaardig bestaan