Stille getuigen na het ongeval op Paaszondag bij de kruising Crogtdijk-Terheijdenseweg. foto Wijnand Nijs
Stille getuigen na het ongeval op Paaszondag bij de kruising Crogtdijk-Terheijdenseweg. foto Wijnand Nijs Wijnand Nijs

Ongeval Crogtdijk: ‘We werden wakker van de klap’

Politie Dodelijk ongeval

BELCRUM – Het is een paar uur na het ongeval, waarbij een 17-jarig meisje uit Breda om het leven kwam. Het kruispunt toont alleen nog de stille getuigen en de herinneringen aan het vreselijke ongeval.

Een afzetlint dat aan een hek geknoopt zit, de markeringen op de weg, gemaakt door de leden van het onderzoeksteam. Een fiets tegen het hek bij de eeuwenoude boom. Van een vriend? Een cirkel bij de oversteekplaats waar het meisje is geschept, en dan, om de paar meter nieuwe markeringen. De laatste ter hoogte van het pompstation, zeker vijftig meter verder. Om stil van de worden.

“Wij werden wakker van de klap”, vertelt een geschrokken buurtbewoonster. Ze is op de fiets, steekt op dezelfde plek over waar eerder het ongeval gebeurde. “Ze waren met zijn vieren, je moet er niet aan denken als hij alle vier geschept had.” Ze verwoordt wat meer denken.

De zwaar beschadigde auto waarmee de Bredase is aangereden, werd onbeheerd aangetroffen in de Speelhuislaan. Enkele honderden meters van het ongeval. Later zondagmorgen wist de politie in Oosterhout een 21-jarige inwoner van die plaats aan te houden. De man wordt door de politie aangemerkt als verdachte. Hem wordt een bloedproef afgenomen.

Over wat er precies gebeurde rond tien voor half zes op eerste Paasdag, is het speculeren. Reed de automobilist te hard? Het lijkt erop, gezien de markeringen op de weg. Het uitgebreide sporenonderzoek moet meer duidelijkheid geven.

Ongeval Crogtdijk - Pasen 2011 weergeven op een grotere kaart