Opleider rijinstructeur wil faillissement en doorstart

Economie

HEILAAR – Compact Opleidingen, dat rijinstructeurs opleidt, wil faillissement aanvragen en doorstarten. Dat blijkt uit een e-mail van directeur Sjoerd Sarneel aan de cursisten. Het bedrijf heeft negen vestigingen waarvan het hoofdkantoor in de Heilaar in Breda staat.

Dit melden verschillende media. Volgens Sarneel is faillissement de enige manier om de belangen van de cursisten te kunnen borgen. “Hiermee kunnen de cursisten de opleiding afmaken, waarvoor ze hebben betaald”, stelt Sarneel in de e-mail. Ook kan zo vertraging in de opleiding tot rijinstructeur tot het meest minimale beperkt worden.” Sarneel was telefonisch niet bereikbaar.

De vestiging in Breda is nog wel open. Een medewerker meent dat Compact Opleidingen hard werkt aan de juist oplossing voor de cursisten. "Er ontstond veel onrust, die hebben we nu onder controle. We doen er alles aan om dit probleem goed op te lossen."

Het faillissement zal worden aangevraagd bij de rechtbank. “Compact Opleidingen zal als ik het zo kan inschatten 19 april 2011 failliet zijn”, schrijft Sarneel. “Vanaf die dag kunnen we in overleg met de curator om een doorstart te bespreken en hoe deze er dan uit zou komen te zien.”