Toekomst dierenasiel hangt af van sponsors

Nieuws

HOGE VUCHT - De sponsorwerkgroep van het nog te verrijzen dierenasiel aan de Oude Baan heeft nog niet genoeg geld voor de bouw van het opvangcentrum. Toch is Daniëlle de Jonge van het dierenasiel enthousiast, zo heeft ze wethouder Bob Bergkamp uitgenodigd voor een gesprek over de toekomst van het asiel.

Medio mei gaat De Jonge met de wethouder praten. “Ik wil het dan vooral over de nieuwbouw hebben.” Die nieuwbouw moest in het eerste plan in 2012 klaar zijn, maar volgens eerder bericht wordt dit pas een jaar later. “Maar dat halen we wel.”

Maar met een half budget komt er ook maar een half gebouw. “De sponsoring is nog niet rond, nee”, klinkt het lichtelijk teleurgesteld. “Er komt af en toe wel wat binnen, meestal kleine bedragen. Toevallig hebben we laatst tweeduizend euro binnengekregen”, stelt De Jonge.

Toch houdt dit haar niet tegen het nieuwe asiel zoveel mogelijk vorm te geven. “Het definitieve ontwerp is klaar, we zij nu bezig met het schrijven van het bestek; een dik boek met daarin dingen als deurknoppen en tegeltjes.”