Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Veelplegers pineut met chocolade en rosbief

Politie

CENTRUM - Vijf repen chocolade en een paar pakjes rosbief. Twee erkende winkeldieven probeerden er donderdagmiddag mee vandoor te gaan. Hun diefstalpoging eindigde in de cel.

Een 58-jarige vrouw uit Breda, die geregistreerd staat als veelpleger, had bij een winkel aan de Eindstraat vijf repen chocolade gestolen. Een beveiliger zag dat, rende haar achterna en kon haar op de Markendaalseweg in de kraag vatten. Agenten brachten de vrouw vervolgens naar het bureau. Conform de afspraken met het Openbaar Ministerie is de Bredase in verzekering gesteld.

Ook een 46-jarige Bredanaar die donderdagmiddag rond 14.00 uur werd betrapt op de diefstal van enkele pakjes rosbrief bij een supermarkt aan de Belcrumweg, overkwam hetzelfde. Hij staat eveneens op de veelplegerslijst en werd dus ingesloten.

Een 29-jarige Rus werd donderdagmiddag rond 16.45 uur gearresteerd, nadat hij met een geprepareerde tas probeerde vier doosjes mascara te stelen. Dat gebeurde bij een winkel aan de Ginnekenstraat. De man is op het bureau verhoord; hij bekende de diefstal en kreeg een dagvaarding mee.