http://www.bredavandaag.nl/nieuws/cultuur/2010-12-03/chasse-theater-zit-een-moeilijke-hoekfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/cultuur/2010-12-03/chasse-theater-zit-een-moeilijke-hoekfoto Erik Eggens

Grote onzekerheid Chassé Theater over btw-verhoging

Cultuur

CENTRUM – Het Chassé Theater ziet de komende btw-verhoging voor de entreekaarten met vrees tegemoet. Directeur Cees Langeveld spreekt van grote onzekerheid over de bezoekersaantallen.

De btw-verhoging voor de culturele sector, die per een juli ingaat, heeft de eerste twee maanden na invoering nog geen gevolgen voor de prijzen van voorstellingen in het Chassé Theater, meldt Langeveld.

“We weten niet wat onze klanten gaan doen. Hoe ze reageren op de hogere prijzen. We willen de handen vrijhouden en pas later beslissen. Daarom staan in het programmaboek geen prijzen vermeld”, aldus Langeveld.

Vanaf de zomer worden de toegangsbewijzen van het Bredase theater in theorie 12,3 procent duurder. Dat komt doordat in plaats van zes, negentien procent belasting wordt geheven.Pas per een september volgt een mogelijke prijsstijging. Het Chassé kiest er dus voor eerst aan te kijken hoe de bezoekers reageren op de nieuwe prijsstelling.

Langeveld: “Andere grote theaters in Nederland stellen een eventuele prijsstijging ook uit. Maar we willen uiteindelijk niet dat de prijs de bezoekers er van weerhoudt om te komen. Dat staat boven alles.”