Afbeelding

Programma Chassé Theater lijdt niet onder crisistijd

Cultuur

CENTRUM – Het nieuwe programma voor het seizoen 2011-2012 is rond. Het lijkt er op dat het Chassé Theater ondanks de moeilijke periode waarin zij verkeerd toch een gevarieerd aanbod kan bieden.

Vrijdag presenteerde directeur Cees Langeveld het programmaboek. Grote producties en grote namen zijn ook weer vertegenwoordigd. Zij zorgen doorgaans voor grote aantallen bezoekers en dus inkomsten.

Musicals
Zo komen alle grote reizende musicals wederom naar Breda. ‘Met als hoogtepunt de internationale hitmusical Saturday Night Fever’, zo meldt het Chassé.

“Ik verwacht ook veel van de musical The Producers die bij ons in première gaat. André van Duin viert zijn 45-jarig jubileum met een show die alleen in de grote theaters in Nederland te zien is”, vertelt de directeur.

Cabaretiers
Dit jaar bestijgen veel bekende cabaretiers het podium in Breda. In verhouding meer dan afgelopen seizoen. Dat heeft volgens Langeveld vooral te maken met het perfectioneren van een show. “Je ziet vaak dat cabaretiers hun nieuwe programma eerst in kleinere zalen vertonen. Daarna zijn de grotere podia aan de beurt. Dit seizoen betekent dat toevallig meer grote namen, zoals Najib Amhali, Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Javier Guzman en Theo Maassen.”

Natuurlijk heeft het theater ook een groot aantal voorstellingen op het gebied van toneel, dans, opera en muziek die voor een select publiek zijn geselecteerd.

Internationaal
Wat betreft de internationale selectie spreekt het Chassé over vijf tot zeven hoogwaardige voorstellingen die exclusief Breda aandoen. Als voorbeeld wordt Romeo Castellucci aangehaald.

Toneel
Ook toneel uit de Randstad doet Breda aan. Zo speelt de Toneelgroep Amsterdam De Vrek van molière. En komt het klassieke verhaal van Gijsbrecht van Amstel in het Chassé. Maar experimenteel toneel komt eveneens aan bod met onder andere Oostpool 65.

Verder komt er een opera van het Gentse LOD, klassieke muziek van ‘topper’ het Orkest van de Achttiende Eeuw, zijn er legio dansvoorstellingen, waaronder een van Dance Works Rotterdam. Maar ook het klassieke Zwanenmeer.

Dans
“Dans is een spannende selectie. Echt een uitgesproken keuze. Zoals Dance Works Rotterdam die onder de nieuwe leiding van Andre Gingras totaal anders is. Veel ruiger’, meent Langeveld.

Hans Klok geeft shows weg in het verlengde van Circus van Ellen ten Damme. En de kinderen worden ook niet vergeten. ‘De voorstelling Swchwrm is bijzonder. Onder leiding van een van de grootste regisseurs voor volwassenen, Guy Cassiers’, zo meldt het theater.

Het programma is te lang en veelzijdig om hier op te noemen. Voor de vaste klanten van het Chassé Theater is het boek per drie mei beschikbaar. Zij kunnen vanaf die datum de eerste bestellingen plaatsen. Op zes mei kan het grote publiek reservering maken.