Warm, veel publiek in de Bredase binnenstad en een rcord aan lopers. Hier tijdens de 10 kilometer. foto Wijnand Nijs
Warm, veel publiek in de Bredase binnenstad en een rcord aan lopers. Hier tijdens de 10 kilometer. foto Wijnand Nijs

Van der Velden loopt ook Haagse Beemdenloop

Sport

HAAGSE BEEMDEN – Hij maakte zijn Bredaas debuut tijdens de Singelloop van afgelopen jaar: burgemeester Van der Velden. Zondag is hij weer van de partij tijdens de Haagse Beemdenloop.

Van der Velden is een van de prominente lopers. Het geeft aan waar de loop door en deels om de Haagse Beemden zich de laatste paar jaar op richt, vertelt Rianne van Dorst. “We zijn nadrukkelijk een recreatieve loop, we betalen ook geen startgeld aan lopers.”

Het betekent niet dat er niet hard gelopen wordt. “Bij de vrouwen heeft Miriam van Reijen zich ingeschreven, een loopster die ook op NK’s al eens het podium haalde.” Daarmee aangevend dat snelle lopers wel degelijk welkom zijn.

Van der Velden loopt de tien kilometer, net als Van Reijen. Die afstand begint om 12.00 uur. Twee uur later vertrekken de lopers voor de vijf en vijftien kilometer, kort daarvoor gaan de wheelers op weg voor hun rondje Haagse Beemden.

De loopmiddag wordt afgesloten met de familieloop om 16.30 uur. “Daaraan doen in elk geval zo’n tweehonderd scholieren mee van scholen uit de Haagse Beemden”, aldus Van Dorst.

www.haagsebeemdenloop .nl