De laatste thuiswedstrijd van NAC stond in het teken van afscheid en collecte voor Red NAC. foto Peter Visser

NAC: Ook laatste thuiswedstrijd gaat verloren

STEENAKKER – Alsof de spelers snakken naar het eind van de competitie. NAC krijgt het de laatste thuiswedstrijden niet voor elkaar een overwinning uit het vuur te slepen. De thuisploeg verloor de laatste wedstrijd van het seizoen met 1-2 van Heracles.

NAC kwam binnen twintig minuten op een 1-0 voorsprong. De verdediging van Heracles het liet afweten en blunderde in de naam van Fledderus, waardoor Amoah kon profiteren.

Kort daarna in de negentiende minuut maakte Feher een forse overtreding en kreeg hiervoor een rode kaart net als in de laatste wedstrijd vorig jaar. Donny Gorter kreeg nog voor de rust de kans om de voorsprong uit te bouwen, maar zijn inzet werd gestopt.

Toch wist NAC met een man minder de voorsprong tot de rust te behouden. In het tweede bedrijf duurde het nog zo’n twintig minuten totdat er weer werd gescoord. Helaas voor de Bredanaars was het Heracles dat de gelijkmaker maakte (Fledderus 1-1).

Kort daarna was het weer raak en wederom voor de uitspelende ploeg. Ditmaal maakte Plet het doelpunt: 1-2. Met nog een kwartier te gaan moest NAC aanzetten om in ieder geval een puntendeling te bewerkstelligen.

Ongeveer tien minuten voor het eind kreeg Heraclesspeler Everton zijn tweede geel en moest het veld verlaten. Nog even hoopte NAC op een gelijkspel, maar helaas werd ook in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen verloren.