Het Rat Verleghstadion gezien vanuit de lucht. foto Wijnand Nijs (met dank aan Helicentre.nl)
Het Rat Verleghstadion gezien vanuit de lucht. foto Wijnand Nijs (met dank aan Helicentre.nl)

Belastingdienst legt weer beslag bij NAC

NAC

BREDA – De belastingdienst heeft weer beslag gelegd bij NAC op achterstallige betalingen van de voetbalclub.  HEJA is daarover geïnformeerd door de dienst. Gevolg daarvan is dat de projectontwikkelaar toekomstige betalingen rechtstreeks naar de belastingdienst moet overmaken.

De Bredase projectontwikkelaar maakt daarom in september een miljoen over naar de belastingdienst en niet naar NAC. Dat bedrag maakt deel uit van van afspraken over de ontwikkeling van het Stadionkwartier door HEJA.  Door deze maatregel weet de belastingdienst zich verzekerd van in elk geval een miljoen euro die de club nog aan achterstallige belasting moet betalen.

De ontwikkelaar betaalt aan NAC verspreid over meerdere jaren  5,4 miljoen euro voor de ontwikkeling van het Stadionkwartier. Met ingang van 2008 wordt dat bedrag in jaarlijkse termijnen van 1 miljoen euro worden betaald.

NAC en HEJA zijn in nog gesprek over de betaling van september jongstleden, waarover beide partijen van mening verschillen. De maatregel van de belastingdienst en de door HEJA toegezegde betaling aan de dienst, staat los van dit meningsverschil. NAC en HEJA verschillen van mening over de terugbetaling van een lening en over huur voor P2.

In een verklaring stelt directeur Paul van Heteren ‘een goede relatie te hebben met de nieuwe directie van NAC en over verplichtingen over een weer constructief in gesprek te zijn met het doel voor beide partijen tot een aanvaardbare oplossing te komen’. Die oplossing zou in 2012 vorm moeten krijgen. Van Heteren benadrukt dat de actie van de belastingdienst geen effect heeft op de bedrijfsvoering van HEJA.

Eerder probeerde de belastingdienst tevergeefs via de gemeente Breda geld te innen dat het van NAC tegoed heeft.