NAC-spelers werkten zondagmiddag niet op het veld, maar in de Bredase horeca. foto Erik Eggens
NAC-spelers werkten zondagmiddag niet op het veld, maar in de Bredase horeca. foto Erik Eggens

NAC-spelers aan de slag in Bredase horeca

NAC

CENTRUM – Even geen bal over trappen op het gras van het Rat Verlegh-stadion, maar zwoegen in de horeca van de Bredase binnenstad. Een groot deel van de selectie van NAC kwam opdagen voor de RED NAC-dag.

Drie spelers (Boussaboun, Amoah en Leonardo) bleven weg. Trainer John Karelse was daar not amused over. Zij krijgen wellicht een boete omdat de activiteiten verplicht zijn.

De rest ging goed geluimd aan de slag bij onder andere café Zeezicht, de Corenmaet, het Muijseum, Gold, Dok19, Studio Dependance en tal van andere kroegen en eetcafés.

Weliswaar wat onwennig, maar met goede moed mocht Donny Gorter beginnen bij café Zeezicht. “Met een blad lopen ben ik niet gewend, maar ik ga het wel doen”, verzekerde hij vooral zichzelf.

Met deze en een scala aan andere activiteiten hoopt de stichting RedNAC vier ton bij elkaar te sprokkelen. Die zijn nog om de hun voetbalclub van een financiële ondergang te redden. De teller staat sinds deze week op ruim 176-duizend euro.

Bijna 40 horecaondernemers sloten zich aan bij de RedNAC-dag. Omdat het zondag ook Moederdag is, mochten moeders zich aanmelden, in ruil voor een kleine vergoeding, voor een kus van een willekeurige NAC-speler.

Foto's van zwoegende NAC-spelers.