NAC bekert mede dankzij invaller Leonardo verder. Willem II werd met 2-3 verslagen. foto Peter Visser
NAC bekert mede dankzij invaller Leonardo verder. Willem II werd met 2-3 verslagen. foto Peter Visser

Leonardo: probleemjongen eerste klas

NAC

STEENAKKER - Voor NAC zit het seizoen er bijna op. Nog een uitwedstrijd tegen Willem II en een reddingsactie waarvoor de eindsprint nog moeten worden ingezet. Tijd voor een terugblik aan de hand van elf namen. Vandaag: Leonardo Vitor Santiago.

De Braziliaanse pingelaar, afkomstig uit de favela’s van Rio de Janeiro, branieschopper eerste klas. Twee doelpunten in 22 wedstrijden. Grote mond, blessuregevoelig, een typische Zuid-Amerikaanse voetballer.

Zo maar een paar feitjes over de spits met nummer dertig. Hij begon dit seizoen niet al te best; op de training na de wedstrijd tegen VVV kreeg Leo het aan de stok met trainer Gert Aandewiel. Hij was boos omdat hij in deze wedstrijd op de linkerflank speelde, waar hij liever diepe spits wilde spelen.

Nadat dit varkentje gewassen was door de trainers, was het wederom tegen VVV, nu voor de beker, weer raak. Toen hij kort voor tijd werd gewisseld, liet hij ook duidelijk merken het er weer eens niet mee eens te zijn. Daarmee haalde hij de toorn van de trainers op zich.

Niet alleen dit akkefietje tijdens de wedstrijd tegen VVV heeft stof doen opwaaien, ook het trainingskamp in Turkije halverwege het seizoen was reden tot gesprek. De primadonna van NAC was ziek tijdens de trainingen daaraan voorafgaand en de nieuwjaarsreceptie waardoor hij niet kon komen, maar vergat dit te melden. Gevolg: geen trainingskamp cq. overwintering in het zonnige Belek. En dat terwijl hij net weer een beetje op gang kwam.

Niet alleen naast het veld was hij een probleem, in de 22 wedstrijden die hij speelde was het voetballend ook niet geniaal (op de opleving van hierboven na), zoals van verwacht mag worden. Tegen Ajax probeerde de Braziliaan met Braziliaanse nonchalance uit te verdedigen, wat onmiddellijk werd afgestraft.

En wederom tegen VVV was de 28-jarige speler ook aan het klungelen. Na dit gedoe was het dan volgens de trainers daarom weer tijd hem maar eens te laten nadenken over zijn slechte spel, en wel op de bank.

De fratsen en kuren die deze ‘vedette’ heeft kwamen een hoop supporters behoorlijk de keel. Inmiddels ziet een grote groep hem het liefst zo snel mogelijk vertrekken. Leo schoot daarbij ook nog eens behoorlijk uit de bocht in een interview met NuSport, waarin vooral Pierre van Hooijdonk het moest ontgelden. Nee, zowel voetballend als buiten de lijnen was Leonardo Vitor Santiago seizoen 2010-2011 niet in vorm.