Nog geen beeld van Gandzasar

NAC

BREDA – NAC weet de namen van de spelers van Gandzasar. “En ik heb foto’s gezien”, grapt coach Robert Maaskant. Maar aan bewegende beelden van de eerste Europese tegenstander is hij niet gekomen. Ook het live bekijken was er niet bij. “Wat dat betreft is het echt een avontuur. Dat past wel bij NAC.”

Officieel heeft NAC geen doelstelling voor het Europees voetbal. Maar zo werkt het natuurlijk niet als je sporter bent. “De volgende ronde willen we sowieso wel halen”, stelt Maaskant. “Dan ben je in de fase waarin ook PSV meedoet en dat is toch echt wel Europees voetbal.”

Veel verder vooruit wil de coach niet kijken. Eerst de wedstrijd van donderdag. “Ze zullen zich wel gaan ingraven voor hun eigen goal en op de counter spelen. Je weet dat dat zo werkt in Europees voetbal.”

Dat dit Europese duel leeft, blijkt ook uit de belangstelling voor kaarten. Het duel is zo goed als uitverkocht. “Dat verrast me niet”, zo stelt de coach. “We hebben natuurlijk de laatste wedstrijden van het afgelopen seizoen tegen Groningen en Feyenoord wel spektakel geboden.”

Ook Edwin de Graaf verheugt zich op de ontmoeting. De middenvelder zat al eens Europees op de bank in zijn periode bij Feyenoord. “Gespeeld heb ik nooit”, geeft de inmiddels weer fitte voetballer aan. Of dat donderdag gebeurt, weet hij nog niet. “Ik weet dat ik bij de selectie zit, maar niet of ik speel.”

Wat hij ervan moet verwachten, weet hij niet. “Op papier moeten we kunnen winnen van deze ploeg. We moeten thuis sowieso een goede uitslag neerzetten, omdat we niet weten in welke omstandigheden we daar terechtkomen. Het schijnt er wel veertig graden te kunnen worden.”

De Graaf is zichtbaar opgelucht over zijn aanwezigheid bij de selectie. “Dit seizoen is voor mij een nieuwe start. Ik ben natuurlijk afgelopen seizoen twee keer geopereerd, waarbij de tweede keer succesvol is geweest zoals het er nu naar uitziet. Ik wil dit seizoen graag weer bij de groep horen, vorig jaar heb ik natuurlijk vooral op de tribune gezeten.”