NAC verslaat Willem II met 2-1. foto Peter Visser
NAC verslaat Willem II met 2-1. foto Peter Visser

Aanwijzingen voor rellen bij Willem II - NAC

NAC

BREDA/TILBURG - Er zijn 'concrete aanwijzingen' dat het aankomende zondag kan uitlopen op rellen tussen Willem II- en NAC-supporters. In een rechtszaak tegen een 17-jarige Tilburger vrijdagochtend werden de aanwijzingen door de politie uitgesproken.

Dit berichtte het Brabants Dagblad.

De rechtszaak ging over een gebiedsverbod die de jongen opgelegd had gekregen door de nieuwe voetbalwet. Door de signalen die zijn opgevangen worden extra maatregelen getroffen.

Zo worden de supporters van NAC opgehaald in een bus en wordt er extra politie ingezet om de supporters gescheiden te houden. Verder worden extra hekwerken geplaatst en er zijn brieven gestuurd naar bekende overlastgevers. Dit allemaal omdat er ‘concrete aanwijzingen’ voor rellen tussen de twee supportersgroepen zijn.

Een woordvoerder van de gemeente Tilburg stelde dat hij hier ‘geen uitspraken’ over deed. “Wij doen ons best om er een leuke, gezellige wedstrijd van te maken, maar er is wel sprake van code C (hoogste categorie risicoduel - red.)”, volgens de woordvoerder.