Stille getuigen na het ongeval op Paaszondag bij de kruising Crogtdijk-Terheijdenseweg. foto Wijnand Nijs
Stille getuigen na het ongeval op Paaszondag bij de kruising Crogtdijk-Terheijdenseweg. foto Wijnand Nijs

Verdachte dodelijk ongeval Crogtdijk al eerder gezien

Politie Dodelijk ongeval

OOSTERHOUT/BREDA – De verdachte van het dodelijk ongeval op de Crogtdijk van 24 april is al eerder die nacht gezien door wijkagenten buiten functie. De agenten reden in Oosterhout richting Breda toen de Oosterhouter ze met hoge snelheid inhaalde.

Dat meldt politievoorlichter Willem van Hooijdonk. “De wijkagenten zaten in privéauto toen ze door de 21-jarige verdachte werden gepasseerd. Ze hebben toen besloten niet de achtervolging in te zetten om onder andere veiligheidsredenen”, aldus Van Hooijdonk.

Eén van die redenen is dat de agenten in hun eigen auto zaten en dus geen sirenes en zwaailichten konden voeren. De verdachte passeerde de agenten op de Burgemeester Materlaan aan de rechterkant via het fietspad. “De wijkagenten zagen in de spiegel al de auto met hoge snelheid op ze afkomen”, zegt de woordvoerder. Ze hebben toen moeten afwegen wat ze zouden doen."

De agenten hebben wel het kenteken doorgegeven aan de gemeenschappelijke meldkamer van de politie. Volgens Van Hooijdonk kon hierdoor de Oosterhouter snel na het ongeluk worden aangehouden.

De verdachte sloeg na het passeren van de agenten linksaf de Bredaseweg op. De agenten hebben hem vervolgens in de verte rechtsaf de Nieuwe Kadijk op zien slaan. Even verderop, op de Crogtdijk, gebeurde het ongeval, waarbij de 17-jarige Ellen om het leven kwam. De agenten kwamen korte tijd later bij de plaats van het ongeval aan.