Nadat de zes dj's uit het Geelzwarte huis werden gelaten werd gevierd dat er ruim drie ton werd opgehaald foto Jorgen Janssens
Nadat de zes dj's uit het Geelzwarte huis werden gelaten werd gevierd dat er ruim drie ton werd opgehaald foto Jorgen Janssens

Er is leven na het Geelzwarte Huis

NAC

STEENAKKER - Wie dacht met het Geelzwarte huis de laatste stuiptrekkingen van Red NAC en daarmee NAC te hebben gezien, is mooi in de aap gelogeerd. Nog steeds stromen de mooie initiatieven binnen met als mooiste binnenkomer de actie die RKC-supporters hebben opgezet.

Woordvoerder van Red NAC Leon Deckers heeft afgelopen weekend een behoorlijk feestje gehad. “M’n stem was vrijdag al helemaal weg; lekkere woordvoerder ben je dan, zonder stem”, zegt hij lachend. Mede dankzij het bedrag dat het Geelzwarte Huis heeft opgehaald - 'ergens tussen de zestig- en honderdduizend euro' - was er zeker reden tot een feestje.

Dat neemt niet weg dat het daarbij ophield, er moet nog ruim tachtigduizend euro worden opgehaald. “Maar de streep voor de vier ton is duidelijk in zicht”, vertelt Deckers.

Hij is vooral erg enthousiast over de actie die supporters van RKC Waalwijk hebben opgezet. “Een aantal jaar geleden (2009 - red.) hebben de supporters daar ook een stichting opgezet om hun club te redden (supporters moesten 150 duizend euro ophalen - red.). Zij boden een viparrangement aan voor een wedstrijd van RKC, waar uiteindelijk een hoop NAC-fans op hebben geboden."

De Waalwijkers zijn het zelfde van plan voor Red NAC. “Zij bieden op de veilingsite ook een viparrangement aan voor de wedstrijd RKC-NAC van volgend jaar voor twee personen. Het is echt een heel mooi gebaar van Waalwijk”, glundert de woordvoerder.

Naast het initiatief van de RKC’ers hebben de gasten uit het Geelzwarte Huis ook wat achtergelaten. “Pierre Kartner heeft een schilderij aangeboden waar al 350 euro op is geboden. Verder hebben we een gesigneerde ‘Komt Een Vrouw Bij De Dokter’ van Kluun omdat daar een Bredaas personage in voorkomt.”

Verder hebben de verscheidene artiesten die te gast zijn geweest gesigneerde cd’s in de veiling gedaan en heeft actrice en presentatrice Lizelotte van Dijk ‘iets speciaals’ in petto.